Αρχική » Αντίδωρο

Αντίδωρο

0 comment 684 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο του Γεώργιου Τασούδη, ποιητή με τίτλο «Αντίδωρο». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Manifesto».

Ειδικότερα, το «Αντίδωρο», όπως κάθε ποιητική σύνθεσή του κ. Τασούδη, αντικατοπτρίζει ή/και συμπυκνώνει έναν ασίγαστο διάλογο -τη φορά ετούτη- με πρόσωπα της διακονίας και γεγονότα της θυσίας, χάριν των οποίων χαίρουμε την προνομία «ν’ αναπνέουμε και να στοχαζόμαστε λέφτερα».

Λεφτεριά η ευρύτατη: του προσώπου, της εθνικής υπόστασης. Το ήθος και και ο δυναμικός της χαρακτήρας. Η χωροταξία του «ελεύθερα» και η οντολογία του «ελεύθερος». Οι κατακτήσεις, οι παρερμηνείες, οι πληγές, οι ολιγωρίες, το οικουμενικό και το τοπικό, το «σκάλισμα» του εαυτού κι ο μόχθος της ετερότητας… Θέσεις και στοχασμοί εκφερόμενοι, το κατά δύναμιν, ποιητικά.

Επιπλέον των προαναφερομένων, το «Αντίδωρο» συνιστά ελάχιστη συνεισφορά στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τους συντελεστές της. Στον λαϊκό άθλο που κατόρθωσε να απελευθερώσει από την τουρκική τυραννία, μερίδα ελληνικών εδαφών και μειοψηφία ελληνικών πληθυσμών. Στην παλιγγενεσία του Γένους που, ωστόσο, νοοτροπικά, χάσκει ανολοκλήρωτη.

Η απαράμιλλη εικονογράφηση του έργου ανήκει σ’ έναν εκ των σημαντικότερων ζώντων ζωγράφων μας, τον Γίγα – Yiannis Gigas. Επίσης απαράμιλλο, είναι και το αγκάλιασμα του, από τις εκδόσεις Manifesto του Θεοδώρου Παντούλα – Theodoros Pantoulas.

Διάθεση

Βιβλιοπωλείο Άπειρος-Χώρα

211 4109989

magmanifesto@gmail.com

                                                                                                                                                                                Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε