Αρχική » Έναρξη λειτουργίας Ελληνικού Μουσείου Αδελαΐδας
Greeks in Australia

Έναρξη λειτουργίας Ελληνικού Μουσείου Αδελαΐδας

0 comment 760 views

Πολύ ενθαρρυντικά για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας είναι τα νέα από την πόλη της Αδελαΐδας. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου θα ενοικιαστεί η αίθουσα Flambrouro (18 Fulton Street, Glenelg) και θα ξεκινήσει η λειτουργία της αίθουσας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Φλαμπουριωτών Νότιας Αυστραλίας ως Μόνιμο – Ανοιχτό και δωρεάν στο κοινό Ελληνικό Μουσείο την Τρίτη και την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με δήλωση της Προέδρου του Ελληνικού Μουσείου της Αδελαΐδας κ. Χρυσούλας Μελισσινάκη στη σελίδα μας: «Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Στον χώρο μπορεί κανείς να συζητήσει και να απολαύσει τα υπάρχοντα έργα τέχνης με κορνίζα κέντημα/βελονάκι, πίνακες ζωγραφικής και άλλα πολλά, φτιαγμένα από Έλληνες από τον περασμένο αιώνα, Έλληνες Αυστραλούς καλλιτέχνες και δωρεές ελληνικών οικογενειών»

Όσον αφορά στο Μουσείο, η ιδέα δημιουργίας ενός Ελληνικού Μουσείου στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας προϋπήρχε από το 2012, όταν πρωτοέφτασαν ως νεοφερμένοι μετανάστες οι κ. Παναγιώτης Μαυραειδής και κ. Χρυσούλα Μελισσινάκη στην Αδελαϊδα. Η 9η Μαΐου 2019 σηματοδοτεί την αρχή ίδρυσης του Ελληνικού Μουσείου Αδελαϊδας, ως ένα καινούργιο και μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Είναι πραγματικά τόσο αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή και η ευχή όλων να υπάρξει επιτυχία στο εγχείρημα.

 

Πηγή είδησης

Δήλωση της κ. Χρυσούλας Μελισσινάκη στο Greekhumans

Πηγή φωτογραφίας

Σελίδα του Μουσείου στο Facebook

https://www.facebook.com/GreekMuseumAdelaide/

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε