Αρχική » Ελληνοτουρκικά ζητήματα: Διάβημα προς την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά ζητήματα: Διάβημα προς την Τουρκία

0 comment 388 views

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (υπ.Εξ) της Ελλάδας, αναφέρεται ότι κατόπιν οδηγιών του Έλληνα υπ.Εξ κ. Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία της χώρας στην Άγκυρα πραγματοποίησε στις 13 Αυγούστου 2021 έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπ.Εξ.

Ο λόγος ήταν η καταχρηστική κράτηση του Πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη από τις τουρκικές αρχές και η εντολή απέλασης εναντίον του την ίδια ημέρα. Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας, στην πιο ιστορική Μονή των Ελλήνων του Πόντου.

Σχόλιο

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η απέλαση αυτή αποτελεί προκλητική ενέργεια στην οποία προχώρησε η Τουρκία. Σχετίζεται με την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την γείτονα και την συνέχιση των απελάσεων Ελλήνων που ασχολούνται με τον αγώνα δικαίωσης των θυμάτων της Γενοκτονίας. Εκτιμάται ότι στο μέλλον η Τουρκία θα προχωρήσει σε λοιπές απελάσεις όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και όποιου άλλου ατόμου έχει αγωνιστεί για την αναγνώριση Γενοκτονιών που έχει διαπράξει η Τουρκία, όπως η αντίστοιχη των Αρμενίων.

Πηγή είδησης: https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/anakoinose-tou-upourgeiou-exoterikon-skhetika-me-ten-katakhrestike-kratese-tou-proedrou-tes-pampontiakes-omospondias-elladas-poe-giorgou-baruthumiade-apo-tis-tourkikes-arkhes.html

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπ.Εξ, https://www.mfa.gr/

Σχόλιο: Ρούνης Αριστείδης, Ιδρυτής και αρχισυντάκτης του GreekHumans

0 comment
0

Πριν Φύγετε